շաբաթ, ապրիլ 20
20 / 4 / 2024
ԵՏՀ-ն կմշակի մսամթերքի և կաթնամթերքի հակաբիոտիկների պահպանման միասնական կանոններ

ԵՏՀ-ն կմշակի մսամթերքի և կաթնամթերքի հակաբիոտիկների պահպանման միասնական կանոններ

Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովը կմշակի մսամթերքի եւ կաթնամթերքի մեջ հակաբիոտիկների պահպանման միասնական կանոններ ։

Լրագրողների հետ զրույցում այս մասին ասաց Եվրասիական տնտեսական հանձնաժողովի տեխնիկական կարգավորման հարցերով նախարար Վիկտոր Նազարենկոն։

Նա հիշեցրեց, որ անասնաբուժական  դեղամիջոցների մնացորդային պարունակության նորմերը (ներառյալ հակաբիոտիկները) կկազմվեն առավելագույն խստությամբ, որպեսզի սպառողները հակաբիոտիկների ավելորդ չափաբաժին չստանան, ինչը հանգեցնում է հակաբիոտիկների անընկալունակության իրական հիվանդությունների դեպքում:

«Մենք ցանկանում ենք առաջին հերթին այդ կերպ ստուգել ոչ միայն հումքը, այլև պատրաստի արտադրանքը, և երկրորդ ՝ ոչ միայն տեղական, այլև ներմուծված ապրանքները»,-պարզաբանել է Նազարենկոն:

Նրա խոսքով ՝ ԵՏՀ տեխնիկական կանոնակարգերում համապատասխան փոփոխությունները պատրաստվում են ընդունել հաջորդ տարի:

Ինչ վերաբերում է արմավենու յուղին` նախարարը նշեց, որ ավելի խիստ կլինեն գլիցիդիլային եթերի պարունակության կարգավորումները, որոնք ձեւավորվում են արմավենու յուղի մշակման ժամանակ և վնասակար են առողջության համար:

«Մենք ցանկանում ենք հստակ տարանջատել սննդային եւ տեխնիկական արմավենու յուղը, որը հիմնված կլինի, մասնավորապես, թե ինչ ջերմաստիճանով է այն մշակվել և որքան է գլիցիդիլային եթերի պարունակությունը։ Եթե բարձր է գլիցիդիլային եթերի պարունակությունը, նման յուղը կարելի է օգտագործել միայն որպես տեխնիկական։ Դա թույլ կտա պաշտպանել սպառողների առողջությունը»,- հավելեց Նազարենկոն։

  • Կիսվել: