«Հայաստանի Հանրապետություն»․ Հայկական կոնյակը՝ հայկական սպիրտից...
«Հայաստանի Հանրապետություն» օրաթերթը գրում է․
«Հաշվի առնելով կոնյակի խոշոր գործարաններից մեկի (մի քանիսի՝ թեկուզ) խաղողի մթերման ծավալները եւ այն ծավալները, թե Հայաստանն ինչքան խաղող է արտադրում, խզում չի՞ առաջանում: Ուզում եմ ասել, այդ դեպքում մյուս տնտեսվարողները ինչի՞ց են կոնյակ արտադրում: Հայկական կոնյակի հարգը հաշվի առնելով՝ տնտեսական մրցակցության պաշտպանության պետական հանձնաժողովի նախագահ Գեղամ Գեւորգյանին առիթով փոխանցեցի դիտարկումս:
Բանն այն է, որ կոնյակի շրջանառության ոլորտի իրավակարգավորումներով հստակ ամրագրված է, որ հայկական կոնյակը պատրաստվում է 3 տարվանից ոչ պակաս հասունացած հայկական կոնյակի սպիրտներից, իսկ հայկական կոնյակի սպիրտն իր հերթին ստացվում է Հայաստանի եւ Արցախի տարածքներում աճեցրած խաղողի հատուկ սորտերից ստացված գինենյութերից:
Որոշեցի հասկանալ, թե ինչ է կատարվում իրականում՝ թիրախում կրկին հայկական կոնյակի համբավի պաշտպանությունը նկատի ունենալով: Խնդրի էությունն ընկալելու համար առանձնակի կարեւորություն ստացավ Հայաստան ներմուծված կոնյակի սպիրտի կառուցվածքը: Դիմեցինք ՏՄՊՊՀ-ին: Ու չնայած այն հանգամանքին, որ կոնյակի շրջանառության ոլորտի ապրանքային շուկաներում չէր ներառվել ներմուծված կոնյակը, այդուհանդերձ, հանձնաժողովի կողմից դիտարկվել էր նաեւ ներմուծված կոնյակի կառուցվածքը:
Այսպիսով, ինչ են վկայում ՏՄՊՊՀ ուսումնասիրությունները…»:
Մանրամասները՝ թերթի այսօրվա համարում։